پرسشهای متداول

1_شرکت ترنج را معرفی کنید.

شرکت گریفان کپیتال به عنوان یک شرکت مدیریت دارایی، سرمایه‌های داخلی و خارجی را تحت نظارت قوانین و نهادهای ناظر ایران و از طریق شرکت “مشاور سرمایه‌گذاری ترنج” که تماماً زیر مجموعه این گروه است، مدیریت و سرمایه‌ گذاری می‌نماید. شرکت Griffon Capital با مشارکت گروهی از اشخاص ایرانی و خارجی مجرب و متخصص در حوزه های مدیریت مالی شرکت و سرمایه گذاری با بهره گیری از شبکه ارتباطی گسترده در بازارهای پولی و مالی بین المللی توام با شناختی عمیق از بازار و سرمایه ایران راه اندازی شده است. حوزه های اصلی فعالیت این شرکت، مدیریت دارایی (Asset Management) و سرمایه گذاری خصوصی (private Equity) با هدف جذب سرمایه خارجی و داخلی جهت سرمایه گذاری در کشور می باشد.

 

2_ آیا مجوز فعالیت از سازمان بورس را کسب کرده اید؟

شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج (سهامی خاص) در سال ۱۳۹۳ از سازمان بورس و اوراق بهادار تهران مجوز فعالیت رسمی خود را در زمینه های مشاوره سرمایه گذاری و سبدگردانی اخذ کرده و با شماره ۱۱۳۱۹ به ثبت رسیده است.

 

3_ تیم ترنج در کمیته سرمایه گذاری چه کسانی هستند؟

فرآیند سرمایه گذاری در این شرکت طبق یک الگوی ساختار یافته به انجام می رسد. سنگ بنای این فرایند توسط کمیته سرمایه گذاری متشکل از تیم مدیران گریفان و تعدادی از خبرگان ایرانی و بین المللی شامل متخصصان بازارهای نوظهور با سابقه مدیریت حجم عظیمی از سرمایه گذاری، گذاشته شده است. کمیته سرمایه گذاری متشکل از مدیر عامل، مدیرکل مدیریت دارایی، مدیر پرتفوی و مدیر تحلیل است.

 

  • پیام ملایری: مدیر کل بخش مدیریت دارایی

ملایری دارای ۱۵ سال سابقه سرمایه گذاری در بازارهای نوظهور و در حال توسعه مانند ایران اعم از خاورمیانه، روسیه، ترکیه، یونان و آفریقای جنوبی می باشد. در طول فعالیت خود، پیام مسئولیت تیم های تحقیق و تحلیل، فرآیندهای توسعه خدمات، فروش و توزیع و عرضه محصولات متمایزی را عهده دار بوده است. ملایری در شرکتهای تأمین سرمایه مطرحی همچون گلدمن سکز، مریل لینچ و سیتی گروپ در سمتهای مدیریتی فعالیت داشته و نقش بسزایی در ایجاد ساختارهای کارا در حوزه های تخصیص سرمایه، مدیریت ریسک، معاملات و تسهیل در جذب سرمایه های نهادی ایفا کرده است. ملایری مدرک مهندسی برق و الکترونیک را از دانشگاه لندن دریافت نموده و جزو فارغ التحصیلان رتبه ممتاز در رشته خود میباشد.

 

  • علی هاشمی فشارکی،مدیر تحلیل

با بیش از 9 سال سابقه فعالیت سرمایه گذاری در بخش خصوصی و بازار سرمایه، قبل از پیوستن به گریفان، به عنوان مدیر صندوق سرمایه گذاری کارگزاری دانا مشغول به فعالیت بوده است. وی تجربه مدیریت سرمایه گذاری و قائم مقام مدیر عامل در شرکت سرمایه گذاری یاسین، فعال در زمینه سرمایه گذاری در زمینه کشاورزی و صنایع غذایی با بودجه ای بالغ بر 100 میلیون دلار فعال بوده است.

 

4_ چرا ترنج را انتخاب کنیم؟

  • تجربه، بینش و اتکاء به تحقیقات بنیادی و دست اول داخل شرکت به ‏منظور ایجاد یک دیدگاه مستقل همراه با بررسی روندهای کوتاه مدت بازار و بهره برداری از فرصت های آن (پروسه سرمایه گذاری در بخش های بعدی تشریح شده است.)
  • تجارب موفق در مدیریت سرمایه‌گذاری و مدیریت حدود ۱۵ میلیارد دلار (بیش از ۱۰% ارزش بورس سهام تهران)
  • تجربه سرمایه‌گذاری گسترده بین‌المللی در اروپا، خاورمیانه و آفریقا با ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار در بازارهای نوظهور و در حال توسعه
  • پایگاه داده اختصاصی و تحلیلی برای 14 صنعت بورسی
  • مدیریت ریسک دقیق به همراه استانداردهای اجرای مشخص
  • زیر ساخت ایده آل برای هر یک از گروههای سرمایه گذاران نهادی و سرمایه گذاران فردی– قابل مقایسه با برترین شرکت‏های خدمات سرمایه‏ گذاری بین المللی، ارائه ساختاری شفاف و منضبط
  • ساختاری کاملا هماهنگ با تمامی قوانین داخلی
  • رعایت استانداردهای بین ‏المللی در حاکمیت شرکتی و فرآیندهای مربوطه
  • روابط گسترده با مدیریت و سهامداران عمده شرکتی‌های بورسی
  • سیستم انطباق (Compliance) حقوقی همسو با آموزه‌های حقوقی

 

5_ عملکرد مجموعه ترنج به چه صورت بوده است؟

  • دارایی تحت مدیریت 3111 میلیارد ریال؛ در قالب یک صندوق GIF (خارجی)،و سایر سبدهای خارجی و داخلی
  • صندوق GIF بازدهی 613/04% MWRR و 437/38% TWRR در طی عمر 841 روزه (سالانه 75/2% MWRR و 61/6%  TWRR) داشته است.
  • صندوق سرمایه گذاری سرو سودمند مدبران( قابل معامله-سهامی) با نماد سرو از آغاز فعالیت (68 روز) بازدهی معادل 33/8% (NAV صدور) کسب کرده است.

 

6_ خدمات ترنج در کدام زمینه مالی است؟

  • خدمات سبدگردانی

بر اساس بند 17 ماده 1 قانون بازار اوراق بهادار، سبدگردان شخصی حقوقی است که در قالب قراردادی مشخص و به منظور کسب انتفاع، به خرید و فروش اوراق بهادار برای سرمایه گذار می پردازد و طبق بند 4 ماده 1 دستورالعمل تأسیس و فعالیت سبدگردان، سبدگردانی عبارت از تصمیم به خرید، فروش یا نگه‌داری اوراق بهادار به‌نام سرمایه‌گذار معین توسط سبدگردان در قالب قراردادی مشخص، به منظور کسب انتفاع برای سرمایه‌گذار است و منظور از سبد اختصاصی، مجموع دارایی‌های موضوع سبدگردانی (اعم از وجه نقد، اوراق بهادار و مطالبات) می باشد که به مشتری معینی تعلق دارد.

افراد با تجربه و کارشناس حرفه ای در بازار بورس بر اساس خصوصیات سرمایه گذار مثل سطح ریسک‌پذیری و سرمایه شخص، سبدی مناسب او تشکیل داده و به صورت مستمر آن را مدیریت می کنند. سبدگردان با توجه به همه عوامل مهم تاثیر گذار بر قیمت سهام، تصمیمات لازم در جهت رسیدن به اهداف سبد و افزایش ارزش آن را می گیرد. مزیت عمده سبدگردانی در استفاده از توان حرفه‌ای مدیر سبد و مشاوره‌های تیم مدیران سرمایه‌گذاری شرکت سبدگردانی است.

صندوق های سرمایه گذاری مشترک به منظور مدیریت حرفه‌ای وجوه و کسب بازدهی مناسب با تجمیع سرمایه‌ها و سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار تشکیل شدند. بنابراین عملکرد صندوق ها بستگی مستقیم به عملکرد دارایی‌ها و نحوه مدیریت آنها دارد.

 

7_ تفاوت صندوق سرمایه‌گذاری مشترک با صندوق‌ ETF :

 

8_ عملکرد و بازدهی مقایسه ای 5 بازار بورس، سپرده بانکی، طلا، ارز و مسکن، چگونه بوده است؟

بررسی تغییرات قیمت‌ها در ۵ بازار موازی نشان می‌دهد که طی بیست سال گذشته افزایش شاخص بورس، فراتر از رشد قیمت دلار، سکه، مسکن و سپرده بانکی بوده است. بر طبق آمار مستند و نموادر مندرج، بازار سرمایه پربازده ترین نسبت به سایر بازارها بوده و این روند صعودی دریچه امیدی در بازگشت رونق به بازار سرمایه است. اما با توجه به ماهیت و ذات سرمایه گذاری در این بخش شاهد آن هستیم که نوسانات آن نیز به مراتب نسبت به سایر بازارها بیشتر بوده است به طوری که در برخی ادوار، بورس برای مدت طولانی در رکود بوده و سودی نصیب سهامداران نکرده است. اما درنهایت، بورس در بازه‌های زمانی بلند مدت  با اختلاف از سایر بازارهای سرمایه گذاری،  بازده بالاتری دارد.

چنانچه در سایر کشور ها نیز مشهود است، بازار سهام قسمت بزرگی از اقتصاد یک کشور را تشکیل می دهد. به طور مثال در سال ۹۵ ارزش روز بازار بورس حدوداً ۳۲% تولید ناخالص داخلی را تشکیل داده است. درکشورهای پیشرفته این نسبت از ۱۰۰% فراتر رفته ولی در منطقه شمال آفریقا و خاورمیانه این نسبت در حدود ۵۰% می باشد. به همین سبب ارتباط بورس هر کشور با شرایط اقتصادی آن کشور هم راستا است. همچنین بورس به دلیل تنوع شرکتها و صنایع امکان استفاده از سایر بازارها را فراهم می آورد. بطور مثال شرکتهای صادارت محور بدلیل درآمدهای ارزی فرصت بهره مندی از منافع ارزی را فراهم می آورند، حتی اگر به دید محافظه کارانه نگاه کرد میتوان به اوراق اسناد خزانه متوسل شد.

بررسی بازار مسکن نشان می دهد از سالهای ۷۴ تا ۹۰ از رشد قابل توجهی برخوردار بوده اما در سالهای ۹۱ تا ۹۶ بدلیل عرضه بسیار در این حوزه، عملا بازار مسکن در رکود بوده است و جز کم بازده ترین بازارها بوده است. در سال جاری، مسکن با رشد ۲۰ درصدی روبرو شد که تقاضا بیشتر برای متراژهای ۷۰ متر و کمتر بوده که با سود فعلی سپرده این روند ادامه دار نمی تواند باشد.

و اما بازدهی سپرده بانکی که همیشه سرمایه گذاران را به چالش کشیده است. نرخ بهره بانکی در طی سالیان ۷۴ تا ۸۴، ۱۰ درصد یا پایین تر از آن بوده در حالیکه تورم از ۲۰ درصد بیشتر بوده است. از سوی دیگر از سال ۸۴ تاکنون با اینکه نرخ بهره از ۱۵ تا ۲۴ درصد بوده، تورم بصورت متوسط سالیانه از ۲۰ درصد فراتر رفته است، در نتیجه بازدهی واقعی سپرده بانکی در عمل نزدیک به صفر بوده است. علاوه بر این نه تنها سود بانکی در حال حاضر به هیچ وجه متناسب با سودآوری بانکها نبوده بلکه در سال 97 با تورم 9/26% ، بازدهی این سپرده­ها به هیچ جه متناسب با افزایش قیمت کالاها و خدمات نیز نبوده است. در نتیجه، سرمایه گذاری در سپرده­های بلند مدت بانکی در عمل سودی را نصیب سپرده گذار نکرده است.

بررسی روند سکه نشان می دهد بجز دوران بحران مالی جهانی بین سالهای ۸۹ تا ۹۱ ، بازده جذابی نداشته است. میتوان گفت بازدهی آن به اندازه شاخص عمومی کالاهای مصرفی بوده است.

بازار دلار به خاطر حساسیت های مالی-سیاسی، همیشه از رشد کمتری نسبت به شاخص قیمت کالاهای مصرفی مواجه بوده است. بعلاوه جهش های دلار در طی ادوار گذشته، بدلیل مسایل سیاسی بوده که نمی تواند ملاک مشخصی برای تصمیم گیری در سرمایه گذاری بلند مدت باشد.

 

نمودار مقایسه ای بازدهی بازارهای مورد بررسی در ادامه ارائه می شود:

 

9_ فرآیند سرمایه گذاری و مدیریت سبد در شرکت ترنج به چه صورت است؟

 

افراد با بررسی این اهداف و مشخصات، می توانند تناسب این ابزار با اهداف سرمایه گذاری شخصی خود را تعیین و نسبت به سرمایه گذاری اقدام نمایند.

بطور کلی، صندوق های سرمایه گذاری در سهام –از جمله صندوق ETF سرو سودمند مدبران با مدیریت شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج- با رویکرد استفاده از فرصت های بازار، اقدام به سرمایه گذاری اکثر منابع در دسترس در سهام شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه می نمایند و تلاش مدیران این صندوق ها کسب بازدهی بالاتر از شاخص کل است.

در صورتی که فرد رویکرد متفاوتی به اهداف سرمایه گذاری داشته و یا محدودیت ها و الزامات خاصی مد نظر وی باشد، می بایست دیگر ابزارهای بازار را بررسی نموده و در صورت عدم وجود ابزار متناسب، از خدمات سبدگردانی اختصاصی استفاده نماید. در سبدگردانی اختصاصی، منابع قابل سرمایه گذاری مشتری منطبق با اهداف و الزامات و مختصات سرمایه گذار در بازار بکار گرفته خواهد شد.