معارفه شرکت تولیدات پتروشیمی قائد بصیر – شبصیر

جلسه معارفه شرکت تولیدات پتروشیمی قائد بصیر در تاریخ 12/8/97 در محل شرکت فرابورس ایران با حضور پرویز راحت مدیر عامل گروه توسعه انرژی تدبیر (به عنوان سهامدار عمده) و رضا فرزادی مدیرعامل پتروشیمی قائد بصیر برگزار شد.
معرفی شرکت:
شرکت پتروشیمی قائد بصیر با سرمایه فعلی 330 میلیارد ریالی در سال 1376 به صورت شرکت سهامی خاص تأسیس و بهره برداری از آن عملا از تاریخ 07 /1383/01 شروع و در تاریخ 1392/11/16 شخصیت حقوقی شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد. مرکز اصلی شرکت در تهران و محل کارخانه در گلپایگان، کیلومتر 10 جاده گلپایگان-خمین واقع می باشد. موضوع فعالیت شرکت تولید و فروش انواع محصولات پلیمری، شیمیایی و پتروشیمیایی است. سهامداران شرکت، گروه توسعه انرژی تدبیر و بنیاد 15 خرداد به ترتیب با مالکیت 80 و 20 درصدی هستند.
ظرفیت اسمی سالیانه (با سه شیفت کاری) معادل 35 هزار تن محصول ABS در گریدهای مختلف است. همچنین در جهت استفاده مطلوب و بهینه از ظرفیت ماشین آلات تولیدی، شرکت ضمن توسعه فرآیند واحد SAN موفق به افزایش 6000 تن محصول GPPS در سال شده است که پروانه بهره برداری آن در سال 1394 توسط سازمان صنایع و معادن اصفهان صادر گردید.
با توجه به قیمت مناسب، مواد ABS دارای ویژگیهایی است که کاربرد آن را در برخی از صنایع به ویژه صنایع لوازم خانگی، گسترده تر از سایر پلاستیك ها است. مقاومت خیلی خوب مواد پلاستیك ABS در برابر مواد شیمیایی، حلال ها و رطوبت و همچنین توانایی فوق العاده آن در شکل پذیری بویژه در لبه ها و گوشه های تیز، موجب گردیده است که این مواد در بسیاری موارد به ویژه در لوازم تزئینی، لوازم خانگی، اداری و قطعات خودرو، کاربرد گسترده ای پیدا کند.
سود هر سهم شرکت در سال منتهی به اسفند 96، 944 ریال بوده است و در نیمه اول سال 96 و 97 به ترتیب برای هر سهم 301 و 685 ریال سود محقق کرده است. پیش بینی شرکت برای سود هر سهم سال 97، 1161 ریال است.
اهم موارد عنوان شده در جلسه:
- طبق گفته پرویز راحت مدیرعامل هلدینگ توسعه انرژی تدبیر عرضه اولیه سهام “نیروگاه آبادان” در فرابورس و عرضه اولیه سهام شرکت “توسعه میادین نفتی” از طریق بورس (دو شرکت دیگر تحت مدیریت این هلدینگ) در دستور کار قرار دارد. لازم به ذکر است نیروگاه آبادان بالاترین ضریب بهره وری را در بین نیروگاه های کشور دارد. همچنین این شرکت مشکلی در وصول مطالبات از وزارت نیرو ندارد.
- با پیگیری های شرکت در سال گذشته، تعرفه واردات ABS از 8% به 15% افزایش یافت بدین ترتیب واردات این محصول به نحو چشمگیری کاهش یافته و در نتیجه یکی از ریسک های شرکت کم شد.
- کل ظرفیت فعلی تولید ABS کشور 70 هزار تن است که از این بین 30 هزار تن آن توسط شرکت پتروشیمی تبریز تولید میشود.
- تنها رقیب بالقوه این دو شرکت تولید کننده ABS، پتروشیمی جم خواهد بود که طبق برآوردها اواخر سال 98 قادر به تولید این محصول خواهد بود. ظرفیت تولید ABS جم 200 هزار تن در سال است که ظاهراً عمده تمرکز شرکت بر صادرات این محصول خواهد بود و از طرفی با توجه به تنوع بالای گریدهای تولیدی ABS قائد بصیر (در رنگ های مختلف)، شاید جم تهدید خاصی برای قائد بصیر به شمار نیاید.
- مواد اصلی در تولید ABS، آکریلیونیتریل، بوتادین و استایرن منومر می باشد که دو ماده اول در بورس کالا تهیه میشود و استایرن منومر از طریق واردات؛ که شاید بتوان گفت در صورت تحریم های احتمالی تهیه این ماده از جمله ریسک های شرکت باشد. حدوداً 20 تا 25 درصد مواد اولیه وارداتی است.
- در صورت گران شدن محصولاتی که از بورس کالا خریداری میشود، این شرکت نیز قیمت فروش محصولات را افزایش خواهد داد. در واقع مرجع قیمت گذاری خاصی برای محصولات این شرکت وجود ندارد.
- شرکت در نظر دارد به منظور اجرای طرح توسعه خود جهت افزایش کیفیت محصولات و کاهش زمان فرآیندهای تولید، در سال آینده از محل آورده نقدی، سرمایه را 50% افزایش دهد.
- شرکت قائد بصیر تنها تولید کننده ABS رنگی است.
- ارز مورد نیاز برای واردات و همچنین ارز حاصل از صادرات بعد از تاریخ 15 مرداد با نرخ نیما تسعیر شده است، قبل از آن این نرخ 4200 تومان بوده است.
- شرکت عمده ارز حاصل از صادرات را برای واردات مواد اولیه استفاده می کند.
- شرکت مواد اولیه لازم برای تولید یک سال شرکت را ذخیره کرده است.
- صادرات شرکت در سال 96، 10 درصد و در شش ماهه سال 97، 15 درصد بوده است. علت پایین بودن نرخ فروش صادراتی به نسبت داخلی، متفاوت بودن نوع محصول است. نوع نچرال برای صادرات و نوع رنگی برای فروش داخل استفاده میشود.
- با توجه به موقعیت جغرافیایی شرکت، مواد اولیه و فروش محصولات در خارج از منطقه صورت می پذیرد که در محاسبات خود باید هزینه حمل و … را لحاظ کنیم.
- در حال حاضر تامین کنندگان مواد شرایط پرداخت را 100% پیش پرداخت اعلام میکنند. همچنین برخی از تأمین کنندگان نیز به دلیل محدودیت های صادرات به ایران که از طرف دولت آن کشورها اعلام شده است، از ارائه پیشنهاد خودداری می نمایند .
- از جمله ریسک های احتمالی شرکت عدم امکان حواله پول از طریق بانك های عامل به بانك های مختلف دنیا با توجه به اعمال تحریم های بانکی میباشد.
- با توجه به تحریم های پیش رو و گران شدن محصولات وارداتی، با فرض ادامه فعالیت صنایع پایین دستی در شرایط حاکم بر اقتصاد میتوان انتظار افزایش تقاضا برای محصول این شرکت را داشت.