تحلیل شرکت داروسازی اسوه (داسوه)

شرکت داروسازی اسوه

تحلیل بنیادی داروسازی اسوه

شرکت داروسازی اسوه با سرمایه فعلی 750 میلیارد ریالی با بیش از 50 سال قدمت در سال 1345 با نام شرکت “ایران مرک” به صورت سهامی خاص تأسیس و در سال 1348 بهره برداری از کارخانه آغاز شد. این شرکت در زمینی به مساحت 18 هزار متر مربع و زیربنای 10 هزار و 580 متر مربع احداث شده است و شامل دپارتمان‌های تولید، آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت، تحقیقات، فنی مهندسی، انبارها و اداری می‌باشد.

این شرکت در اسفند ماه سال 1360 به شرکت داروسازی “اسوه” تغییر نام داد و در فروردین ماه 1380 در بازار دوم بورس عرضه شد.

شرکت داروسازی اسوه دارای شش خط تولید قرص‌های ساده و روکش دار، قرص‌های جوشان، آمپول، قطره و ساشه (پودر و گرانول) و همچنین سرنگ‌های از پیش پر شده می‌‌باشد. این شرکت با قابلیت تولید انواع قرص‌های ساده و روکش دار و به طور خاص، تولید انواع قرص‌های جوشان، هم اکنون کاملترین خط تولید مکمل‌های رژیمی غذایی را به صورت قرص روکشدار، قرص جوشان و پودر در اختیار دارد. ترکیب مکمل آهن به همراه اسید فولیک، ویتامین ث و ب12 با عنوان «فروس جوشان»، مکمل روی به همراه ویتامینE  و ویتامین ث با عنوان «زینک جوشان» و همچنین قرص‌های 500 میلی گرمی جوشان ویتامین ث با اسانس و رنگ پرتقال، از جمله مکمل‌های غذایی دارویی جوشان شرکت است که قابلیت رقابت با ویتامین‌های جوشان خارجی را دارد.

عمده فروش شرکت به پخش رازی می‌باشد که در حدود 70  درصد کل فروش شرکت را شامل می‌شود.

با توجه به رقابت موجود در صنعت دارو خصوصا داروهای ژنریک، طی سالیان گذشته شرکت‌ها محصولات خود را با تخفیف به فروش می‌رساندند. شرکت داروسازی اسوه در سال 1396 و 1397 به ترتیب محصولات را با تخفیف 23 و 26 درصدی به فروش رسانده است در حالیکه در سه ماهه ابتدایی سال این رقم با کاهش قابل توجهی به 6 درصد رسیده است. از جمله نکات قابل توجه در تحلیل شرکت‌های دارویی اینکه با توجه به احتمال حذف تخصیص دلار 4200 تومانی در تامین مواد اولیه شرکت‌های دارویی به منظور جلوگیری از قاچاق دارو، با فرض حفظ حاشیه سود ناخالص (افزایش نرخ فروش محصولات متناسب با افزایش نرخ بهای مواد اولیه)  انتظار می‌رود سود شرکت‌های دارویی رشد چشمگیری داشته باشند.

در پیش بینی سودآوری سال‌های آتی، فرض کارشناسی مبنی بر عدم تخصیص ارز دولتی به صنعت دارو از اواخر سال 1398 می‌باشد.  لازم به ذکر است مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شفادارو در اسفندماه سال 1397، رامین رادمنش را به سمت مدیر عاملی شرکت داروسازی اسوه منصوب کرد. وی پیشتر مدیریت عامل شرکت‌های داروسازی شهیدقاضی، روزدارو و  آواپزشک را در کارنامه خود داشته است.

صورت های مالی داروسازی اسووه

 

این گزارش صرفا جهت معرفی سهم تهیه شده و شامل توصیه خرید یا فروش نمی شود.

سال های 1398و 1399 براساس تحلیل شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج به دست آمده است.

منابع: سایت شرکت، سامانه کدال و بخش مدیریت دارایی مشاور سرمایه گذاری ترنج

تاریخ گردآوری این گزارش 29 شهریور می‌باشد.

نظرات